Boekentip: Het geluk is met de dapperen

The Optimist 14 okt 2022 Samenleving

Als het geluk met de dapperen is, kun je maar beter moedig zijn. Maar hoe word je zoiets? Auteur Ryan Holiday vertelt het je in zijn nieuwste boek Het geluk is met de dapperen.

Moedige leiders

Aan de hand van fascinerende verhalen over historische en hedendaagse leiders, onder wie Charles de Gaulle, Florence Nightingale en dr. Martin Luther King Jr., laat Holiday zien hoe je angst kunt overwinnen en moediger kunt zijn in het dagelijkse leven.

‘Het geluk is met de dapperen van Ryan Holiday beschrijft de geschiedenis van moed en zijn vele gezichten door de eeuwen heen. Het doet aan ieder van ons een dringende oproep om de strijd aan te gaan.’ — Matthew McConaughey, acteur en auteur van Greenlights

We hebben moed nodig, meer dan ooit

In een wereld waarin angst hoogtij viert – waarin mensen liever aan de zijlijn staan dan zich uitspreken tegen onrecht, meegaan met de conventie in plaats van op zichzelf vertrouwen en de ogen sluiten voor de lelijke realiteit van het moderne leven – hebben we moed nodig, meer dan ooit. We hebben de moed nodig van klokkenluiders en risiconemers. We hebben de moed nodig van activisten en avonturiers. We hebben de moed nodig van schrijvers die de waarheid spreken – en de moed van leiders om te luisteren.

‘Ryan Holiday toont in dit boek zijn eigen moed om buiten gebaande paden te treden, om de mensen aan de macht de waarheid te zeggen en ons allemaal te laten zien waarom we ons niet door angst moeten laten leiden als we samen verder willen, in stijl en vanuit menselijkheid.’ — Nancy Sherman, hoogleraar filosofie aan Georgetown University

Bestel nu zonder verzendkosten

Je bestelt Geluk is met de dapperen tot en met donderdag 20 oktober 2022 zonder verzendkosten in de webshop. Lees hier exclusief een passage uit het boek.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie