Boekentip: Het China-gevoel van Pearl S. Buck

The Optimist 19 mei 2022 Samenleving

In dit boek deelt Bettine Vriesekoop haar fascinatie voor Pearl S. Buck met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig.

Wie is Pearl S. Buck?

Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren.

Over Bettine Vriesekoop

In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel. Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 succesvolle boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Kom meer over haar te weten in een interview uit The Optimist no. 202.

Bestel Het China-gevoel van Pearl S. Buck tot en met donderdag 26 mei zonder verzendkosten in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie