Boekentip: Ga weer het gesprek aan

The Optimist 21 jul 2021 Zingeving

Wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek gevoerd? In de boekentip van deze week Socrates op sneakers leert filosoof Elke Wiss je de eeuwenoude kunst van het gesprek aangaan.

Hoewel velen zich hier niet van bewust zijn, is het stellen van vragen een kunst die veel mensen verleerd zijn. Volgens haar leven wij in een tijd waar wij vaak doorelkaar praten en meningen dezelfde waarde als feiten krijgen. Wij zijn de onderlinge verbinding met elkaar verloren, willen niet meer leren, proberen anderen te overtuigen van wat wij zelf als waarheid zien. Eigenlijk voeren wij meer een debat dan een dialoog.

In haar boek vertelt Elke Wiss hoe je de vragen stelt die leiden tot een goed gesprek. Zij gebruikt de filosofen uit het oude Griekenland om te laten zien hoe jij je weer door anderen kunt laten inspireren. Ze leert je de vaardigheden die nodig zijn om mensen te verrassen en aan het denken te zetten, om je zo weer echt te verbinden met een ander.

Tot zondag 25 juli 2021 kun je dit boek zonder verzendkosten binnen Nederland kopen in onze webshop. Vanaf deze week geven wij elke woensdag een boekentip op onze sociale media. Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen geven wij je extra voordeel of zelfs een kans om een gratis exemplaar te winnen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie