Boekentip: En dan nu het goede nieuws

The Optimist 27 mei 2022 Samenleving

In tijden van oorlog en van pandemieën is het misschien lastiger dan ooit om hoopvol te blijven. Het boek En dan nu het goede nieuws is een poging van Ruby Wax om jou ervan te overtuigen dat juist nu de beste tijd is om optimistisch te zijn.

In het boek behandelt Wax hoopgevende projecten, en de nieuwste innovaties die optimisme afdwingen. Bijvoorbeeld hoe artificiële intelligentie kinderen met leerachterstanden helpt en geletterdheid verbetert. Ook komen ontwikkelingen als de toenemende aandacht voor werkgeluk en nieuwe onderwijsvormen aan bod. Ook schrijft ze over textielbedrijven die tien procent van hun winst teruggeven aan de aarde en over vluchtelingenhulp op Samos.

Mindfulness en optimisme

Het boek staat vol praktische tips die helpen optimistisch te zijn en positieve verandering in je leven toe te passen. Wax geeft op een humoristische manier adviezen over mentale gezondheid en een duurzame leefstijl. Als mindfulnesscoach rijgt ze het goede nieuws naadloos aan levenslessen en tips voor een mindful bestaan. De kern van het boek is dat we met compassie elkaar moeten blijven helpen, en daarin is optimisme cruciaal.

Je bestelt En dan nu het goede nieuws tot en met donderdag 2 juni zonder verzendkosten in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie