Boekentip: Een vlecht van heilig gras

The Optimist 19 aug 2022 Natuur & Milieu

De Nederlandse vertaling van Braiding Sweetgrass van Robin Wall Kimmerer is uit. Hierin vertelt Kimmerer verhalen waarin inheemse wijsheid en ecologie op onvergetelijke wijze tot leven komen.

Liefde voor de planeet

In Een vlecht van heilig gras toont Robin Wall Kimmerer ons de waarde van de natuur en hoe we moeten inzetten op duurzaamheid om deze te beschermen. Met haar wetenschappelijke kennis van de natuur, de legendes van haar inheems-Amerikaanse voorouders en persoonlijke inzichten toont ze hoe we liefdevoller met de planeet om kunnen gaan. Kimmerer weet op poëtische wijze uit te leggen hoe we de geschenken van de aarde met respect en dankbaarheid moeten ontvangen en weg moeten van de cultuur van alsmaar nemen. Een vlecht van heilig gras verandert blijvend je kijk op de natuur en je relatie met onze planeet.

Krachtig

Kimmerer schreef dit boek omdat ze wilde dat lezers zouden begrijpen dat inheemse kennis en westerse wetenschap beide ‘powerful ways of knowing’ zijn, en dat we door ze te combineren een meer rechtvaardige en vreugdevolle relatie met de aarde kunnen verbeelden.

Bestel nu zonder verzendkosten

Je bestelt Een vlecht van heilig gras tot en met donderdag 25 augustus 2022 zonder verzendkosten in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie