Boekentip: Een beter milieu begint niet bij jezelf

The Optimist 2 feb 2022 Natuur & Milieu

‘Doe het licht uit als je de deur uit gaat.’ ‘Scheid je afval.’ ‘Douche kort.’ Dat waren de ‘groene geboden’ waarmee journalist Jaap Tielbeke opgroeide. Maar heeft het de wereld echt geholpen? In zijn boek Een beter milieu begint niet bij jezelf onderbouwt Tielbeke waarom echte verandering begint bij de politiek.

Jaap Tielbeke (1989) is journalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer. Sinds 2015 schrijft hij over klimaatverandering. In Een beter milieu begint niet bij jezelf doorprikt hij de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden.

Een beter milieu begint wél bij…

Volgens Tielbeke staren we ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie als het gaat om het klimaat en het milieu. Maar échte verandering begint volgens hem bij de politiek. Kortom: niet bij de aanschaf van een Tesla, maar bij het investeren in het openbaar vervoer. Niet bij een bekering tot veganisme maar bij het afschaffen van intensieve veehouderij.

‘Eindelijk iemand die het huidige, misleidende klimaatdebat doorprikt en zich niet op individuele gedragsverandering richt. Jaap Tielbeke laat met dit diepgaande en alomvattende boek zien hoe het anders kan, en moet.’ – Roxane van Iperen

Vrijpleiten van actie?

Met Een beter milieu begint niet bij jezelf schreef Tielbeke een hoopvol boek. Het pleit ons niet vrij van actie, maar laat ons zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen.

Gratis verzending
Tot en met donderdag 24 februari 2022 koop je Een beter milieu begint niet bij jezelf zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop. Elke woensdag deelt The Optimist een boekentip via de sociale media-kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen krijg je extra voordeel of maak je kans op een gratis exemplaar.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie