Boekentip: De Klimaatalmanak

The Optimist 24 jun 2022 Natuur & Milieu

Op initiatief van de Amerikaanse schrijver Seth Godin heeft een groep van meer dan driehonderd schrijvers, kunstenaars en wetenschappers uit meer dan veertig landen zich verenigd binnen het Carbon Almanac Network. Het afgelopen jaar hebben zij gewerkt aan een klimaatalmanak, die op 21 juni is verschenen. Op dezelfde dag verscheen ook een Nederlandstalige versie: De klimaatalmanak.

Het is nog niet te laat

Onder het motto ‘Het is nog niet te laat’ probeert het netwerk met de almanak de kennis over klimaatverandering bij een breed publiek te delen. Er zijn veel misverstanden over de oorzaken, gevolgen en oplossingen rond klimaatverandering, en het delen van informatie kan helpen.

Belangrijke informatie

De teksten zijn niet geschreven door milieu wetenschappers, maar door gewone bezorgde mensen die met de hulp van ervaren fact checkers geprobeerd hebben om zo veel mogelijk belangrijke en interessante informatie te beschrijven. Een van de co-auteurs is Michel Porro, een bekende Nederlandse fotograaf waarvan eerder werk in The Optimist is gepubliceerd. In de nieuwste editie van tijdschrift The Optimist schrijft Porro over de Klimaatalmanak en wordt een passage uit het boek gedeeld.

Bestel het boek zonder verzendkosten

Uitgeverij The Optimist is de eerste officiële Founding Partner van De klimaatalmanak. De almanak is het tastbare resultaat van een nieuwe internationale beweging die klimaatverandering een halt wil toeroepen. Je bestelt De Klimaatalmanak tot en met donderdag 30 juni 2022 zonder verzendkosten in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie