Boekentip: De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

The Optimist 22 dec 2021 Gezondheid

Het boek ‘De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid’ van Dr Anne Fleck geeft je meer energie door de kracht van voeding en leefstijl. Zoek je al tijden naar een oplossing voor je aanhoudende vermoeidheid, dan biedt dit boek uitkomst!

Maak kans op een gratis boek!

Voor wie worstelt met chronische vermoeidheid is dit boek een echte aanrader. Maar ook als je meer grip wilt krijgen op gezondheid, zullen de tips van Fleck je goed van pas komen. Namens uitgeverij Ankhhermes mogen wij vijf exemplaren weggeven aan onze Daily-lezers. Wil jij kans maken op een gratis exemplaar, stuur dan een bericht naar redactie@theoptimist.nl en vertel ons waarom jij denkt dat je verdwaald bent in het doolfhof van vermoeidheid. Stuur ons vóór 7 januari 2022 jouw mail toe en vermeld in de onderwerpregel ‘Winactie Anne Fleck’.

Boekfragment

Wat kun je van dit boek verwachten?

In dit boek reik ik actuele achtergronden en beproefde geneeswijzen in de vorm van effectieve instrumenten aan. Je krijgt een nieuw perspectief op je gezondheid en interessante inzichten in je lichaam. Je gaat leren je lijf te vertrouwen. Het liegt niet. Het komt niet voor niets met vermoeidheid aanzetten of een immuunsysteem dat het laat afweten. Meestal zijn er vele oorzaken die als een bont mozaïek in elkaar schuiven. Om dat te ontcijferen heb je een detective nodig die elk stukje nauwkeurig onder de loep neemt. Troost je alvast met de gedachte dat jij niet de enige bent, en dat er een oplossing is! Het goede nieuws is dat wanneer je het mozaiek van oorzaken doorgrondt, er zich een weg naar nieuwe energie openbaart die je zelfhelende vermogens activeert.

In dit boek draait het om jou, je gezondheid en je levensenergie. De kern is dat je de taal van je lichaam leert verstaan en in actie komt. Het Energie-programma dat je leert kennen in dit boek biedt handvatten om oorzaken te vinden, de beste versie van je gezondheid uit te rollen en je kwaliteit van leven aanmerkelijk te verbeteren.
Alvast een paar voorproefjes: wist je dat de darmslijmvliesbarrière een van de belangrijkste bastions van je gezondheid is? En dat er heel eenvoudige manieren zijn om deze te versterken? Wist je dat koffie verkeerd of een bio-speltvolkorenbroodje energierovers kunnen zijn als je zonder het te weten een melkeiwit- of glutenintolerantie hebt? Dat er ongemerkt stille ontstekingen, afweerstoornissen en infecties in je lichaam aanwezig kunnen zijn die je kostbare energie opslokken? Wist je dat amalgaam vullingen en gouden vullingen schadelijk zijn voor de krachtcentrales van je lijf (de mitochondriën) en je doodmoe en langdurig ziek kunnen maken? Net als een oude whiplash of een vergeten trauma aan de halswervelkolom? Om maar enkele van de vele ontdekkingen te noemen die je zult doen.
Als je met dit boek en je vergrootglas in de hand aan een systematische, spannende speurtocht begint, ontdek je praktische oplossingen die de basis leggen voor een nieuw leven waarin je bruist van energie. Een ander spannend deel van de reis laat zien hoe je bepaalde levensmiddelen kunt ontmaskeren als energierovers, hoe je jouw ideale tijdstippen om te eten, drinken, bewegen en slapen kunt ontdekken en hoe je in een perfect ritme komt. Als je met de eenvoudige recepten van de uitgekookte Energie-eetwijze begint en je leefstijl, voor zover je dat wilt, constructief verandert, is er veel mogelijk. Je leert hoe je de spijsvertering versterkt, een intacte darmflora opbouwt en je lichaamseigen ontgifting ondersteunt. Je ontdekt wat je kunt doen om beter te slapen, hoe je verborgen ontstekingen geneest en je krijgt tips om minder gestrest door het leven te gaan.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie