Boekentip: De boom

The Optimist 13 mei 2022 Natuur & Milieu

Het wordt een ecologische ideeënroman genoemd, maar ook een profetisch boek. Het lijvige meesterwerk De boom van schrijver-filosoof Govert Derix bevat een opmerkelijke aanklacht tegen de roekeloze manier waarop de mens met de natuur, inclusief de mensheid zelf, omgaat.

In verschillende stijlen vertelt Derix, columnist van The Optimist, hoe de bomen in opstand komen tegen de menselijke verwoestingsdrang.

Tover- en verbeeldingskracht

In een interview met Lex Jansen, de uitgever van het boek, spreekt Derix zijn wens uit voor De boom: ‘Ik hoop dat de vonk van tover- en verbeeldingskracht waaruit de roman ontstaan is, overspringt op de lezer.’ Dit is bij veel mensen inmiddels gelukt. Zo ook bij Roeland Dobbelaer, oprichter en eerste hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Tegenwoordig is hij mediaondernemer en schrijft hij colums voor zijn online magazine Bazarow. Lees deze column waarin hij De boom schaart in het rijtje van grote Europese romans.

Bestel zonder verzendkosten

De boom van Govert Derix bestel je tot en met donderdag 19 mei 2022 zonder verzendkosten in de webshop van The Optimist.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie