Blootvoets leven: de expert vertelt

The Optimist 20 jun 2017 Samenleving

Steeds meer mensen bekeren zich uit gezondheidsoverwegingen tot het lopen op blote voeten of minimalistisch schoeisel. Blotevoetenwandelen is inmiddels een populair tijdverdrijf en er zijn zelfs speciale blotevoetenpaden te vinden.

De ongekroonde koningin van deze levenswijze is Katy Bowman, auteur van het boek Barefoot: Gezonde voeten voor een gezond lijf. In dit boek beschrijft Bowman hoe u op een veilige manier kunt overschakelen naar minimalistisch schoeisel of een leven op blote voeten. Haar boodschap: Vier de bevrijding van je voeten – zonder dat je blessures oploopt.

Met heldere, wetenschappelijke onderbouwing legt bio-mechanicus Bowman uit welke blessures en afwijkingen in ons lichaam kunnen ontstaan door het dragen van conventionele schoenen en door in een onnatuurlijke omgeving rond te lopen. Ze beschrijft in detail hoe je op een veilige en effectieve manier de overgang kunt maken naar een blootvoets leven. Het boek bevat meer dan twintig oefeningen om op een gezonde manier je conditie te verbeteren.

Katy Bowman is deze week in Nederland en houdt morgen, woensdag 21 juni, een lezing over alle goede redenen om de schoenen uit te trekken en blootsvoets verder te gaan. Na afloop signeert zij haar boek(en) en beantwoordt vragen uit het publiek. Ook is er een ruilbeurs voor minimaal schoeisel.

Plaats van handeling: The Shore, strand van Scheveningen, Strand Noord 2A 2586 JK Den Haag, van 18-20 uur.

Bron: Uitgeverij Gibbon
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.