Bloemen remmen snelheidsduivels af

The Optimist 27 sep 2022 Samenleving

Het zaaien van bloemen blijkt niet alleen goed voor de biodiversiteit. In het Britse stadje Long Newnton helpt het ook tegen het overtreden van de maximumsnelheid op de weg.

Bloemenpracht

Om de biodiversiteit te vergroten werden er tijdens de pandemie langs de hoofdweg van Long Newnton bloemen gezaaid. Naast het aantrekken van meer bestuivers hadden de bloemen nog een ander verrassend effect: automobilisten namen gas terug wanneer zij langs de bloemen reden. Volgens Michael Norton, een inwoner van de stad, zorgen de kleurrijke bloemen ervoor dat mensen het niet kunnen laten om de bloemen te bewonderen, waardoor ze automatisch afremmen.

Data verzamelen

Volgens een andere inwoner is het belangrijk dat het verkeer in het plaatsje wordt afgeremd. Over de afgelopen jaren heeft de gemeente dit op verschillende manieren geprobeerd te handhaven. Ook werd er een snelheidsmeter geïnstalleerd langs de weg met bloemen. De data van dit apparaat moet uitwijzen hoe effectief de wilde bloemen zijn op het rijgedrag van snelheidsduivels.

Bron: BBC
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie