Bezorgde maar hoopvolle brieven van Terlouw en Minnesma

The Optimist 6 mei 2021 Natuur & Milieu

Als twee voortrekkers van een betere wereld elkaar brieven gaan sturen, kan er zomaar een inspirerend boek uit voortkomen. Dit is het geval met de correspondentie tussen Marjan Minnesma en Jan Terlouw. Het boek heet ‘Bezorgde Brieven’, maar het zijn geen doemberichten; wel hoopvolle vertellingen. 

In dit brievenboek delen Marjan Minnesma en Jan Terlouw hun zorgen over de steeds snellere klimaatverandering, over de bedreigingen van de natuur en de mensheid. Met de nodige kennis van zaken komen ze met mogelijke en haalbare oplossingen, zoals alternatieven die milieuvervuiling kunnen tegengaan. Dit doen ze met een andere aanpak van de problemen dan tot nu toe.

Bezorgde brieven is de aanstekelijke, inventieve en uitdagende briefwisseling tussen twee gedreven mensen die het opnemen voor hun kinderen en kleinkinderen. De brievenschrijvers laten zien hoe een leefbaar klimaat allesbepalend is voor hun toekomst. Minnesma: ‘We weten wat we moeten doen dus laten we opschieten.’ Terlouw vult haar aan: ‘Mensen, het is lastig maar het kán!’

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar via de webshop van The Optimist.

Portretfoto Jan Terlouw: © Sanne TerlouwPortretfoto Marjan Minnesma: © Josje Deekens.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie