Betere gewoontes door crisis

The Optimist 29 okt 2020 Samenleving

Na een aantal maanden coronapandemie lijkt alles langzaam een plek te krijgen. Een opiniepeiling onder tweeduizend volwassenen laat zien dat wij nieuwe, gezonde gewoontes oppikken. En de kinderen liften hopelijk hierop mee.

De verandering onder volwassenen blijkt uit een Brits onderzoek in opdracht van het Japanse bedrijf Yakult. Zo hebben bijvoorbeeld zeven van de tien mensen gewoontes gevonden die hen gelukkiger maken. Dit leidt ertoe dat 65 procent van de ondervraagden zegt dat hun leven verbeterd is. Meer dan 60 procent vertelt dat ze vaker bewegen, waardoor bij tweederde ook de gezondheid is verbeterd. Hierbij helpt ook dat 65 procent zich aan een gebalanceerder dieet houdt. Bovendien zegt een aanzienlijk aantal dat ze door de lockdown meer waardering voor buiten hebben gekregen en vaker zelf koken.

Misschien denk je nu dat dit net zo snel weer verleerd is. Het tegenovergestelde lijkt het geval te zijn. Volgens het onderzoek heeft 80 procent zich voorgenomen hun nieuwe levenslessen in de praktijk te blijven brengen. Wil jij ook je slechte gewoontes afleren? Lees dan snel de daily Zet je slechte gewoontes om in goede.

Bron: Good News Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie