Autonome luchttaxi’s vullen binnenkort de lucht van Dubai

The Optimist 23 jun 2017 Samenleving

Als er één plaats op aarde is die klaar lijkt te zijn om spectaculaire transportoplossingen te omarmen, dan is het Dubai wel. Na plannen voor vliegende taxi’s en een supersonisch Hyperloop-netwerk, komt er binnenkort een elektrische “Volocopter” met 18-rotors.

De Volocopter wordt aangedreven door negen verwisselbare batterijen. Het is een volledig elektrisch vliegtuig dat in staat is om twee passagiers van punt A naar punt B te brengen, zonder piloot, geheel autonoom. De Volocopter kan ongeveer 30 minuten onafgebroken vliegen met een topsnelheid van 100 km/u.

Sinds de allereerste lancering van de Volocopter in Duitsland in 2013, hebben de makers ervan honderden onbemande testvluchten uitgevoerd en zelfs in de cockpit meegevlogen. Er is zelfs onlangs een nieuwere versie geïntroduceerd, genaamd de Volocopter 2. Maar net als een hoverboard of een vliegende auto, heb je altijd de indruk dat het even kan duren voordat we die in de echte wereld gaan tegenkomen.

En dan is er Dubai, met zijn robot-politieagenten en brandweerlieden die jetpacks dragen. De plaatselijke vervoersautoriteit heeft eerder in februari bekendgemaakt dat het halverwege het jaar de zogenaamde ‘Ehang personal taxi drone’ zou testen, en nu ziet het ernaar uit dat ze op meerdere luchtmobiliteits-paarden gaan wedden. Figuurlijk, dus.

Fotocredit: Volocopter

Bron: New Atlas
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.