Apple op weg naar klimaatneutraliteit

The Optimist 12 aug 2020 Natuur & Milieu

Hoewel steeds meer bedrijven klimaatneutraal beloven te worden, hebben veel grote bedrijven nog een lange weg te gaan. Apple is de meest recente die beloftes maakt voor een groenere toekomst.

Apple heeft bekend gemaakt dat ze zich voor 2030 op meerdere gebieden gaan beteren, wat vervolgens zal leiden tot klimaatneutraliteit voor het hele bedrijf en hun producten. Het bedrijf wil zijn uitstoot met 75 procent verminderen. Door dit te combineren met CO2 verwijderende technieken zou de overige 25 procent ook worden overbrugd. Het gaat om wijzigingen en verbeteringen in de businesskant, het productieproces en de levenscyclus van hun producten. Deze komen als toevoeging aan het feit dat de globale bedrijfsoperaties van het bedrijf al klimaatneutraal zijn.

Robot Dave

Een goed voorbeeld van hoe ze deze doelen willen bereiken is door het gebruik van zeldzame mineralen en metalen. Zo komt het bedrijf met de robot ‘Dave’. Deze haalt de trilmotor van Apple-producten uit elkaar om de zeldzame materialen in deze, zoals aardmagneten, metalen en wolfraam te verwijderen voor hergebruik. Onder andere met hulp van de robot bevatten alle Apple-apparaten die in de afgelopen tijd zijn geproduceerd dan ook gerecyclede zeldzame materialen in hun trilmotoren, wat een eerste keer is voor smartphonemakers. Dit is echter maar een van de manieren waarop Apple werkt om zijn doelen te verwezenlijken. Over meer van deze lees je hier.

Bron: Apple
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie