Anta Flu vervangt plastic wikkels voor het milieu

The Optimist 26 jun 2020 Natuur & Milieu

De keelpastilles van Anta Flu worden voorzien van een nieuwe verpakking. De plastic wikkels van de snoepjes belanden namelijk vaak in de natuur als zwerfafval, en dat werd de snoepproducent de afgelopen jaren duidelijk gemaakt door de Zwerfinator (Dirk Groot) en de Plastic Soup Surfer (Merijn Tinga). Het duo zette zich in voor verandering, en dat is gelukt. Vanaf deze zomer krijgen alle smaakvarianten van de keelsnoepjes een wikkel van waspapier.

De waspapieren wikkel is niet alleen duurzamer als wordt gekeken naar grondstoffen, maar is ook iets zwaarder dan de voorheen gebruikte plastic wikkel. Hierdoor valt de wikkel minder snel uit jas of broekzak. Als de wikkel onverhoopt toch op straat belandt, vergaat deze net zo snel als een boomblad.

Niet alleen Anta Flu, maar ook Dirk Groot en Merijn Tinga zijn trots op de nieuwe wikkel. Zij attendeerden Anta Flu via een campagne op het feit dat de voorheen gebruikte plastic wikkel één van de meest gevonden merken in Nederland was.

De zwerfafvalbestrijders legden dit avontuur vast op video en deelden het in een YouTube-filmpje (zie onderstaande video).

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie