Amnesty International meldt afgelopen week 6 keer goed nieuws

The Optimist 18 aug 2017 Samenleving

Als er iets nieuws wordt gemeld door Amnesty International dan is dat meestal nieuws waar je niet blij van wordt. Een schending van mensenrechten, het oppakken van mensen die geweldloos ergens tegen demonstreerden, journalisten die de mond worden gesnoerd. Af en toe valt er echter goed nieuws te melden.

Afgelopen week was dat maar liefst zes keer het geval. We zetten ze even op een rij:

– Een mensenrechtenverdediger in Rusland werd onverwacht vrijgelaten. Zij was op grond van de ‘Buitenlandse Agentenwet’ was aangeklaagd.
– Een groep mannen in Bangladesh die waarschijnlijk gearresteerd was vanwege vermeende homoseksualiteit kwam na twee maanden vrij.
– De uitzetting van journalist en activist Ali Feruz is uitgesteld. Hij mag voorlopig niet worden uitgezet naar Oezbekistan.
– Een rechtbank in Sri Lanka heeft geoordeeld dat priester Elil Rajendram niet langer door de politie mag worden lastiggevallen en verhoord. Hij werd al geruime tijd geïntimideerd.
– Gevangen onderzoeksjournalist Aziz Orujov uit Azerbeidzjan verkeert in betere omstandigheden. Hij mag weer naar buiten en bezoek ontvangen van zijn familie.
– De Egyptische mensenrechtenverdediger Tarek Hussein werd eind vorige maand vrijgelaten. De politie hield hem veertig dagen lang gevangen zonder aanklacht of contact met de buitenwereld.

Kortom, af en toe gebeuren er ook goede dingen waar Amnesty International graag ruchtbaarheid aan geeft. Wij vertellen het graag door.

Bron: Amnesty International
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.