Amazing Lab: drie weekenden voor de kleine wetenschapper

The Optimist 4 okt 2017 Samenleving

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober) en in de herfstvakantie (14 en 15 oktober en 21 en 22 oktober) organiseert Omniversum samen met Stichting C3 Amazing Lab. Jonge bezoekers worden zelf onderzoekers. Kinderen bezoeken de spannende grootbeeldfilm Amazing Caves en doen zelf wetenschappelijke experimentjes in de foyer van Omniversum.

Wetenschap is niet saai

In de grootbeeldfilm Amazing Caves gaan twee wetenschappers in grotten op zoek naar minuscule organismen voor nieuwe medicijnen. Deze micro-organismen kunnen overleven in extreme omstandigheden, in hitte, vrieskou en onderwater. Als er leven op Mars is, dan zijn het waarschijnlijk dergelijke zogenaamde extremofielen. Deze avontuurlijke grootbeeldfilm laat zien dat wetenschap zeker niet saai is.

Jonge onderzoekers

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (zaterdag 7 en zondag 8 oktober) en twee weekenden in de herfstvakantie ( zaterdag 14 en zondag 15 oktober en zaterdag 21 en zondag 22 oktober) kunnen jonge bezoekers voor of na de film zelf op expeditie in het Amazing Lab van Omniversum. Samen met medewerkers van Stichting C3 kunnen kinderen er op drie werktafels spannende experimentjes uitvoeren die met de film te maken hebben. In het IJslab ontdek je of je ook van andere vloeistoffen dan water ijs kunt maken. In het Vloeistoflab onderzoek je welke vloeistoffen wel of niet mengen en welke je zelfs kunt stapelen. En in het Bacterielab leer je hoe bacteriën die niet zelf zwemmen, vliegen of lopen, toch kunnen reizen.

Gratis workshops

Amazing Caves draait om 10.00 en 13.00 uur. Het Amazing Lab in de foyer van Omniversum is 7, 8, 14, 15, 21 en 22 oktober open van 10.00 tot 12.00 uur. De workshops zijn gratis.

Bekijk de website van het Omniversum voor meer informatie.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.