Alternatief gevonden voor antibiotica

The Optimist 22 mrt 2021 Gezondheid

Antibiotica werken steeds minder goed naarmate wij als mensen een grotere resistentie ontwikkelen voor dit medicijn. Onderzoekers hebben een mogelijk alternatief gevonden.

Zo werkt het
Volgens de Amerikaanse onderzoekers van het NIH/National Institute of Allergy and Infectious Diseases kan het beschermende effect tegen bacteriële infecties ontstaan bij voldoende consumptie van de voedingsstof taurine. De hoeveelheid die ons lichaam normaliter produceert gaat allemaal naar het verteren van vetten en oliën, maar wanneer je meer binnenkrijgt, heb je genoeg om de overgebleven taurine als bescherming te laten functioneren. Taurine komt van nature voor in galzuren in de darmen.

Welk voedsel bevat taurine?
Allereerst is taurine een van de standaard ingrediënten van ijs, wat een prima excuus kan zijn om jezelf af en toe extra te verwennen. Daarnaast zit er zelfs nog meer van in kip, kalkoen en schelpdieren. Die laatste zijn vooral mosselen, Sint-Jakobsschelpen en kokkels. De vegetarische en veganistische opties bestaan uit verschillende soorten zeewier en uiteraard verschillende supplementen.

Bron: EurekAlert
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie