Adopteer een boom (en steun de boer)

The Optimist 2 mei 2023 Natuur & Milieu

Via online platform Treedom kunnen mensen een boom ‘adopteren’ of cadeau doen aan een ander. De bomen worden geplant in verschillende landen, en de adoptieouder kan het verhaal van de boom online volgen.

Wereldwijd is ontbossing de oorzaak van zo’n 15 procent van alle broeikasgassen, volgens het WNF. Treedom bedacht een manier voor mensen om op afstand te helpen.

Hoe werkt het?

Via de website van Treedom kunnen mensen een boom kopen. De boom wordt gepland door een boer en krijgt een eigen webpagina waar het verhaal van de boom gevolgd kan worden.

Treedom biedt tientallen verschillende bomen aan. Bijvoorbeeld een cacaoboom die in Kameroen gepland wordt, een avocadoboom in Colombia of een mangoboom in Ghana. Elke boom heeft een eigen informatiepagina die details geeft over de boom zelf en de ecologische en sociale invloed die het planten van de boom heeft.

Positief effect

Treedom financiert projecten in plattelandsgemeenschappen over de hele wereld. Ze bieden training en financiering aan deze gemeenschappen en helpen ze zo zelfstandiger te worden. De boeren bezitten de bomen en hun vruchten, waardoor ze hun inkomen kunnen verhogen en in sommige gevallen nieuwe bedrijven kunnen opzetten. Treedom financiert ook het planten van nieuwe bomen en ondersteunt de zorg voor deze bomen in hun eerste jaren. Sinds de lancering van dit platform in 2010 zijn er, zo zegt de website, drie miljoen bomen gepland in Afrika, Zuid-Amerika en Italië.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie