Aarde TV

The Optimist 11 sep 2020 Natuur & Milieu

Geen avondje Netflixen op de bank, maar live naar de aarde kijken: Omroep Groen wil de aarde zendtijd geven. Via een livefeed moet het mogelijk worden naar de aarde op televisie te kijken.

‘Met het stijgende water, oplopende temperaturen en de uitputting van de planeet heeft de aarde aandacht nodig’, stelt Carolijn Borgdorff, een van de oprichters van de omroep. ‘Het is de bedoeling dat Omroep Groen in 2022 toetreedt tot het publieke omroepbestel. Eerst moeten er 50.000 mensen lid worden maar daar hebben we alle vertrouwen in.’ Als de omroep eenmaal live is, wil Omroep Groen content maken in de vorm van tv, radio, podcast, streaming, social media en online content. Alles met de aarde in de hoofdrol.

Steun

Het initiatief kan al op steun rekenen van een aantal vooraanstaande duurzame supporters, waaronder schrijver Jan Terlouw, actrice Thekla Reuten en acteur Niek Roozen. De omroep is niet alleen bedoeld voor de zogenoemde klimaatgekkies, álle Nederlanders hebben hiermee te maken. De omroep is er niet op gericht de aarde te redden, maar om meer aandacht op de aarde, het klimaat en duurzaamheid te vestigen. ‘We willen mensen op een dusdanige manier informeren dat ze het gevoel krijgen er zelf wat aan te kunnen doen’, aldus Carolijn. Ook lid worden van Omroep Groen? Dat kan hier.

Bron: VillaMedia
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie