Aan huis gekluisterde wetenschappers ontdekken nieuwe insectensoorten

The Optimist 3 jul 2020 Natuur & Milieu

Aan huis gekluisterd of niet, de wetenschappers van het Historisch Museum in Los Angeles zitten niet stil: ze ontdekten negen nieuwe soorten insecten aan hun thuisbureau. Hoewel ze normaal de meest geavanceerde apparatuur hebben om hetzelfde te doen, werken de biologen thuis met simpele microscopen. En wat blijkt: het werkt erg goed.

Het ontdekken van de nieuwe insecten is in 2012 van start gegaan in het zogenaamde Bioscan project. Door het zetten van vallen voor insecten door heel Los Angeles, hebben wetenschappers in de eerste drie jaar van het project 30 nieuwe insectensoorten ontdekt. Doordat er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de stedelijke fauna in het gebied, doet het team regelmatig indrukwekkende bevindingen.

De nieuwe situatie, waarin de biologen vanuit huis werken, is niet gemakkelijk. Het duurt een stuk langer voordat ze een insect hebben bestudeerd, sommigen zijn namelijk maar 2 millimeter groot. De nieuwgevonden insecten zijn voornamelijk zogenaamde bochelvliegen en horzels, soorten die nog nooit waren gezien in het zuiden van Californië.

Dus onthoud wanneer je even vastzit tijdens het thuiswerken, zelfs de minst ideale omstandigheden kunnen uitpakken tot iets positiefs. We moeten alleen een beetje creatief zijn!

Bron: Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met