5 Tips voor een goede start van het schooljaar

The Optimist 16 aug 2017 Samenleving

De schoolvakantie zit er voor een groot aantal kinderen bijna op. Volgende week beginnen de scholen weer in het midden van Nederland. De opstart van het nieuwe schooljaar is in veel gezinnen een uitdaging die zorgt voor de nodige stress. Alhoewel, nodig? Wij inventariseerden een aantal tips om het schooljaar meer ontspannen te laten beginnen.

Duidelijkheid en een opgebouwde routine vormen belangrijke elementen voor kinderen. De start van het schooljaar is het uitgelezen moment om hier de basis voor te leggen. Denk hierbij aan de volgende zaken.

1. Zorg voor een rustige ‘naar bed’ routine en voorkom een slaperig kind in de klas. Zeker na de zomervakantie is het (her)opbouwen van een ritme nodig, begin liefst een week voor de eerste schooldag hiermee.
2. Breng structuur in de ochtend aan, zodat je kind weet wat het moet doen om zich klaar te maken. Hoe meer ze zelf kunnen, hoe rustiger jij het hebt.
3. Gebruik een weekplanner met een duidelijke dagindeling. Dan zijn er geen verrassingen voor alle gezinsleden.
4. Bespreek de gebeurtenissen van de schooldag met je kind op een rustig moment, liefst voor het avondeten.
5. Spit de kunstwerkjes van vorig schooljaar door en bewaar alleen de mooiste, zodat er weer meer plek is voor de kunstwerkjes van komend schooljaar.

Nog meer tips zijn online volop te vinden.

Bron: o.a. J/M Ouders
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.