5 redenen om voldoende water te drinken

The Optimist 4 sep 2017 Gezondheid

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht. Dit vocht is belangrijk voor allerlei functies in ons lichaam. Vandaag delen wij daarom 5 redenen met jullie om voldoende te drinken.

1. De opname van voedingsstoffen.

Via de voeding krijgen we allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen. Deze voedingsstoffen worden opgenomen in de darm. Voor een goede opname van de voedingsstoffen is het wel belangrijk dat we voldoende drinken.

2. Een goede stoelgang

Heb je problemen met je stoelgang, zoals verstopping van de darmen, dan is het erg belangrijk om op de inname van vocht te letten. De darmen onttrekken namelijk vocht uit de ontlasting. Wanneer je te weinig drinkt ontstaat er dus een harde brei die voor verstopping in de darmen kan zorgen.

3. Helder en fit

Door voldoende te drinken zal je je minder duf en slap voelen. Je bent dus alerter en voelt je fitter. Ook kwaaltjes als hoofdpijn en vermoeidheid treden sneller op wanneer jij te weinig gedronken hebt. Dus probeer eerst eens een glas water wanneer jij hoofdpijn hebt of wanneer je je duf voelt.

4. Minder snel trek

Te weinig drinken kan er voor zorgen dat je trek krijgt. Dit komt eigenlijk omdat je lichaam in de war is en denkt dat het wat moet eten. Maar in werkelijkheid heeft je lichaam behoefte aan vocht en niet aan iets lekkers.

5. Een mooie, gezonde huid.

Wanneer je voldoende drinkt, kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. Tevens blijft je lichaam, en dus ook je huid, gehydrateerd wanneer je voldoende drinkt. Hierdoor is je huid gezonder en mooier dan wanneer je te weinig drinkt.

 

Aan je urine kan je zien of je voldoende drinkt. In de ochtend is deze altijd wat geler, maar na verloop van tijd moet deze steeds lichter worden. Heb jij donkere urine? Dan heb je dus niet genoeg gedronken.

Aangeraden wordt om zo’n 1,5 liter per dag te drinken. Maar sport jij heel veel , geef je borstvoeding of ben je ziek en verlies je vocht via overgeven of diarree, dan is het verstandig om dit vochtverlies aan te vullen.

Vocht krijg je niet alleen binnen via dranken, maar ook via je voeding. Denk maar aan al het vocht wat bijvoorbeeld in een stuk komkommer of watermeloen zit. Kies wat betreft de dranken bij voorkeur voor water of thee en koffie zonder toevoegingen. Dranken als sappen, limonade en frisdranken bevatten namelijk veel suikers en energie.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.