5 februari: Een warm bad voor Oud Zeer

The Optimist 27 jan 2023 Zingeving

Ieder mens loopt in het leven de nodige butsen op; oud zeer, zoals de bekende psychiater Bram Bakker het zo mooi betitelt in zijn nieuwste boek. Op zondag 5 februari 2023 vindt een tweede editie van het evenement ‘Een warm bad voor Oud Zeer’ plaats.

Vaak heeft onderliggende pijn en oud zeer te maken met niet hebben ervaren van connectie, begrip en verbinding, waardoor veel mensen in eenzaamheid lijden en hebben geleden. In onze huidige individualistische samenleving is het terugvinden van een gevoel van ‘samen’ essentieel. Dit maakt mensen weerbaarder om om te gaan met de pijn van het leven.

Over het inspiratie-event

In een unieke samenwerking met Bram Bakker en de Balanskliniek, Arjan van Elst en Ronald Becker, is er op zondag 5 februari 2023 een warm bad voor de ziel waarin je je kunt laten verrassen, voeden, bewegen en inspireren. Tijdens het evenement wordt in gesprek gegaan (met Bram) en elkaar over Oud Zeer, er is muziek, poëzie, interactie, beweging, goed gezelschap en lekker eten. Laat je verrassen door deze unieke APK voor de ziel.

De eerste editie vond afgelopen 26 januari plaats. Een bezoeker zegt hierover: ‘Wat een bijzondere bijeenkomst. Prachtige muziek en oprechte verhalen. Bram Bakker die “live” het gesprek aangaat over oud zeer. Een zaal vol met mensen die eerst schoorvoetend, maar later in alle openheid met elkaar in gesprek gingen over het eigen “oud zeer” dat ze bij zich dragen, bewust en onbewust. Het was een ontwapenende en leerzame ervaring.’ En: ‘Het was een warm bad van herkenning, gedeeld leed en vooral jezelf kunnen zijn en je gedragen weten. Met prachtige piano en zang, poëzie en gastspreker Bram Bakker met verhalen uit zijn boek Oud Zeer. Er was ruimte voor tranen, herkenning, ontroering en vertrouwen. Hopelijk de eerste van nog vele warme baden die volgen om het oud zeer te verzachten. Een aanrader om bij te wonen!’

Informatie en tickets

Wil je aanwezig zijn bij het warme bad voor Oud Zeer? Meer informatie en tickets vind je hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie