4 tips waardoor je weekend al op donderdag kan beginnen

The Optimist 16 feb 2017 Samenleving

Wat als je zo efficiënt kunt werken dat je je weekend alvast op donderdagavond kunt beginnen? Dat lijkt misschien onmogelijk, maar het kan wél. Hier zijn vier manieren waarop ook jij je werk af kunt hebben vóór vrijdag.

1. Plan bewust

Als je de vrijdag graag wilt toevoegen aan het weekend – een dag waarop je veel tijd hebt om te gebruiken hoe je maar wilt – zorg er dan voor dat je geen afspraken maakt voor deze dag. Geen telefoontjes of vergaderingen of andere afspraken, zo zit je ook nergens aan vast. Om te zorgen dat je vrijdag daadwerkelijk vrij is, zal je dus ook je andere dagen verstandig moeten inplannen.

2. Focus op de prioriteiten

Mensen die hun werk af krijgen vóór vrijdag kennen de waarde van prioriteiten stellen. Zij focussen zich namelijk eerst op datgene wat gedaan móet worden. Vaak ligt er een groot verschil tussen hoe je je tijd zou moeten besteden en wat je uiteindelijk doet met die tijd. Als je de vrijdag als vrije dag wilt, zul je voortdurend je prioriteiten moeten bijstellen en ervoor zorgen dat je energie naar de juiste dingen toegaat.

3. Schakel afleidingen uit

Om zoveel mogelijk gedaan te krijgen tijdens je werktijd is het belangrijk om afleidingen zoveel mogelijk te minimaliseren. Een van deze afleidingen is je e-mail. Stel een aantal vaste e-mailmomenten voor jezelf vast. Sluit je e-mail in de tussentijd en je zult merken dat de drang om steeds je e-mail te checken verdwijnt. Zet ook social media uit.

4. Maak snelkoppelingen

Misschien denk je hierbij aan afgeraffeld werk, maar dat is niet wat deze strategie inhoudt. Bewaar de standaardopzet van e-mails die je vaak stuurt, zo hoef je deze niet steeds opnieuw te typen. Het lijkt misschien slechts een kleine verandering, toch kan zelfs 15 minuten per dag al ruimte overlaten voor andere belangrijke dingen.

Bron: fastcompany.com
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie