3 manieren om jezelf uit te dagen tot persoonlijke groei

The Optimist 21 sep 2017 Zingeving

Het is een welbekend cliché: je bent nooit te oud om te leren. Op persoonlijk vlak is dit natuurlijk ook het geval. Ook kunnen we allemaal wel eens een stok achter de deur gebruiken om persoonlijke groei te stimuleren en vol te houden. Daarom zetten we drie leuke uitdagingen van honderd dagen voor je op een rij.

100 dagen…

Elke dag iets doen wat je nog nooit gedaan hebt

Nieuwe ervaringen opdoen houd je fris. Van iets kleins als een nieuw gerecht proberen of een plaats bezoeken waar je nog nooit bent geweest tot grotere uitdagingen die verder buiten je comfort zone liggen. Zing eens hardop op straat, ga in je pyjama naar buiten of laat je als volwassene eens schminken. Volg ergens een proefles of doe een dansje in de regen. Registreer wat het met je doet.

Elke dag iemand een welgemeend compliment geven

Of het nu een vreemde of een bekende is, de meeste mensen worden blij van het ontvangen van een compliment. Wat doet het met je als jij elke dag degene bent die een ander een glimlach bezorgt? Kost het moeite om een welgemeend compliment te vinden, of zie jij in iedereen iets moois? Wat valt je meer op, uiterlijke kenmerken of herken je juist kwaliteiten in gedrag?

Elke dag in openheid een stukje van jezelf laten zien

Social media worden vaak gebruikt voor wat meer oppervlakkige communicatie. Je kunt er ook voor kiezen om 100 dagen lang eens het achterste van je tong te laten zien. Dit kan in stukjes tekst, met video’s, maar ook in direct contact. Als iemand je bijvoorbeeld vraagt hoe met je gaat, zeg je dan automatisch ‘goed’, of geef je eerlijk antwoord? Wat gaat er in je om en wat durf je daarvan te delen?
Heb jij nog een goede tip voor een leuke uitdaging? Deel het met ons!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.