The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
Vruchten en groenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet, dat weten we onderhand wel. Maar hun voordelen blijven niet beperkt tot lichamelijke gezondheid. Je wordt er psychologisch ook beter van.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat een toenemende fruit- en groente-consumptie in slechts twee weken tijd het psychologische welzijn merkbaar kan verbeteren.
Onderzoeksleider Dr. Tamlin Conner van de afdeling Psychologie aan de Universiteit van Otago (Nieuw-Zeeland) en zijn collega’s vonden dat jonge volwassenen die twee weken lang dagelijks extra vruchten en groenten kregen, een ‘boost’ kregen qua motivatie en vitaliteit.
Het voedingscentrum adviseert 250 gram groente en twee stuks fruit per dag. Als onderdeel van een gezond dieet kunnen fruit en groenten helpen bij het verminderen van het risico op obesitas, type 2 diabetes, hartziekte, beroerte en sommige vormen van kanker.
In de afgelopen jaren hebben studies aangetoond dat fruit- en groenteconsumptie ook de geestelijke gezondheid kan verbeteren. Dr. Conner en zijn team besloten dit verder te onderzoeken.
Bron: Medical News TodaySchrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Reacties