101-jarige hardloopster vestigt wereldrecord 100 meter sprint

The Optimist 19 jul 2017 Gezondheid

Dat je nooit te oud bent om te sporten bewijst de 101-jarige Julia Hawkins. De hoogbejaarde hardloopster uit Louisiana heeft voor de tweede keer in korte tijd een wereldrecord gevestigd op de 100 meter sprint. Ze overbrugde de afstand in 40,12 seconden.

Aan de lokale nieuwssite The Advocate vertelde ze geen idee te hebben dat ze een wereldtijd neerzette tijdens de Track and Field Outdoor Masters Kampioenschappen. De oudste deelneemster deed eerder al mee aan de Senioren Games, waar ze sneller liep dan afgelopen weekend. Deze tijd wordt echter pas bekrachtigd in december. Mocht dit niet geaccepteerd worden, dan is het resultaat van afgelopen weekend het wereldrecord.

Hawkins nam het op tegen stadgenoten Norckauer (92) en Donley (82). Zij liepen respectievelijk 33.21 seconden en 21.60 seconden. Hoewel zij beiden sneller liepen, hebben zij toch in een andere categorie het kampioenschap binnen gehaald. De tijden worden namelijk genoteerd op leeftijdsklasse. Hawkins is hiermee de oudste deelneemster aan de Track and Field Outdoor Masters Kampioenschappen ooit.

Met zijn drieën hebben zij meer ervaring dan de negen vrouwelijke deelneemsters van de Olympische Spelen: de hoogbejaarde hardloopsters hebben 275 jaar ervaring, de dames van de Olympische Spelen 198 jaar.

Hawkins ontdekte haar liefde voor de sport pas een jaar geleden toen ze altijd in huis rond rende om alle klussen gedaan te krijgen en de telefoon op te nemen. Pas toen realiseerde ze zich dat ze nog best hard kon lopen.

Bron: The Advocate
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.