Bourgondisch maar toch bewust

Dewi Gigengack 16 okt 2012 Gezondheid
Goed eten is niet alleen een kookboek, maar ook het verslag van een zoektocht die de Vlaamse journaliste Dorien Knockaert ondernam om erachter te komen hoe we kunnen genieten van eten zonder de natuur te veel te belasten. Knockaert wisselt recepten af met reportages waarin ze onder meer een biologische varkensboerderij bezoekt en leert koken met restjes en afdankertjes. Waarom heb je gekozen voor die combinatie van recepten en reportages? ‘Voor mij hangen die twee dingen met elkaar samen. Ik kook heel graag én ik ben constant bezig met de vraag waar mijn eten vandaan komt. Ik heb erg genoten van mijn research. Met dit boek wil ik laten zien dat je bourgondisch kunt zijn, terwijl je toch heel bewust met voedsel omspringt.’   Je beschrijft je zoektocht met veel humor en nuchterheid. Is dat voor jou de manier om mensen te overtuigen om ecologisch verantwoord te zijn? ‘Ik wil mensen daarvoor inderdaad enthousiasmeren. Ik geloof ook echt dat er iets moet veranderen en ik hoop dat ik daaraan kan bijdragen. Dat had ook gekund door mensen te choqueren, zoals Jonathan Safran Foer deed met zijn boek Dieren eten, maar mijn manier is zachter. Verandering gaat in kleine stapjes en

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie