Boek op woensdag: Dan maak je maar zen

The Optimist 10 dec 2014 Actualiteit
Onder meer dankzij een bizarre spirituele tocht – langs hippe dansfeesten, schaamteloze charlatans en succesvolle zakenmensen – zoekt de hoofdfiguur wanhopig naar een ‘andere waarheid’ in zijn tamelijk hopeloze leven. De grote vraag is: vindt hij – al stuntelend voor de kassa van Albert Heijn, struikelend op het schoolplein, borrelend tijdens de upper class house warmings waar hij voor zijn werk moet zijn – een nieuwe liefde? [su_row] [su_column size=\"2/3\"] Speciaal voor The Optimist volgt hier een boekfragment uit Dan maak je maar zen: Sam en ik zitten aan tafel. Hij maakt een tekening en ik maak de post open: rekeningen, rekeningen en nog wat meer rekeningen. Visa, KNP, Vodafone, Ohra, UPC, Nuon, ANWB, Cition, zorgverzekeringswet, rioolbelasting, de jaarlijkse gemeentelijke brievenbusbijdrage... Over het naastgelegen dak licht de zon even de tafel op. Sam kijkt naar buiten en vraagt: ‘Hee pap, waarom hebben wij geen tuin?’ ‘Ik weet het niet,’ zeg ik, omdat Ik ben al blij dat ik de verwarming van dit krot kan betalen ook zo cru klinkt. Hij kijkt me even aan en ik weet niet precies wat dat betekent. Soms lijkt hij bijna volwassen en dan is hij weer zo klein. Als het om mij gaat... ik

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie