Bevrijd je stem, bevrijd jezelf

Lisette Thooft 20 apr 2015 Actualiteit
Let op: The Optimist organiseert een webinar met Jan Kortie. Datum: 9 juni Tijd: 20.00 uur Prijs: 10 euro, gratis voor leden. Meer informatie en aanmelden, klik hier. \'Hou op met dat kattengejammer’, zeiden mijn broer en zusje vroeger tegen mij als ik luidkeels zingend door het huis liep of voor de spiegel stond, me verbeeldend dat ik zangeres was. De overtuiging dat ik geen nachtegaaltje ben, zette zich in mij vast. Ik blijk niet de enige te zijn: opvallend veel mensen denken dat ze niet kunnen zingen. We hebben liever veilig vanaf de bank kritiek op de kandidaten van The Voice of Holland en laten het zingen over aan de mensen die conservatorium hebben gedaan of op zangles zitten, of ten minste in een koor. Die een mooie stem hebben en wijs kunnen houden. Dat nu vindt Jan Kortie baarlijke onzin. Kortie is de bedenker van wat hij de kunst van de – stembevrijding – is gaan noemen. Iedereen kan zingen, is zijn ferme mening, en iedereen wíl zingen. Jouw ziel wil zingen heet zijn eerste boek, dat uitkwam in 2010. Zingen is goed voor je, betoogt hij daarin. Zingen opent je hart, maakt je warm en gelukkig, verbindt

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie