‘Als ik eens tien minuten extra had…’

The Optimist 004 september / oktober 1995 Actualiteit
Voordat ik kinderen had zei ik steeds: ‘Als ik iedere dag eens tien minuten extra had...’ Ik droomde van al die extra dingen die ik kon doen met een paar minuutjes meer. Mijn grootmoeder vertelde mij altijd, dat je prachtig haar kreeg als je het elke dag tien minuten borstelde. Ik bestelde dingen die je vet zouden oplossen als je ze elke dag tien minuten gebruikte. DOOR DIA L. MICHELS Ik kocht boeken en bandjes die mij in tien minuten per dag een rijke woordenschat beloofden en ik volgde taalcursussen die mij een vreemde taal als ‘een diplomaat’ zouden leren spreken in slechts tien minuten per dag. Ik kocht ook tijdschriften met het opschrift ‘tien smakelijke maaltijden met een bereidingstijd van tien minuten’; en ik kocht ooit zo’n eng smeerseltje dat mij in tien minuten bruin zonder zon zou maken. Om je de waarheid te zeggen, heb ik nooit een middeltje gevonden dat vet deed verdwijnen en die smerige oranjekleur heb ik van mijn benen afgeboend. Een vreemde taal heb ik nooit geleerd en om een maaltijd in tien minuten klaar te maken, heb je een diepvries en een magnetron nodig. Maar ik vond mezelf best efficiënt en goed georganiseerd.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie