Als communicatie met woorden niet lukt

Lisette Weber-Ziere 182 september / oktober 2018 Gezondheid
Giesje Zwennes begon haar carrière als grafisch ontwerper in het kantoor van haar vader. Nu doet ze iets totaal anders. Inmiddels heeft Zwennes haar eigen stukje land, met paardenbak, weides en stallen. Daar, in de groene driehoek tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden, helpt zij mensen zichzelf beter te begrijpen. Dat doet ze niet alleen. Haar paarden en pony’s helpen mee. Zwennes was in haar vroege jeugd al een typisch paardenmeisje, maar haar paarden bleven vooral een hobby. Pas toen zij een cursus in coaching met paarden (Equine Assisted Coaching, EAC) volgde, vielen de stukjes op zijn plek. Ze vertelt: ‘Na de middelbare school kon ik als grafisch ontwerper bij mijn vader aan de slag. Toch wist ik dat dat niet de loopbaan was die ik wilde. Ik wilde liever met mensen werken, iets voor ze betekenen en écht helpen. Ik overwoog om sociaal werk te gaan studeren, maar dat echte aha-gevoel had ik toen ik in Pijnacker de EAC-cursus volgde.’ In die cursus ervoer ze hoe duidelijk paarden voelen en spiegelen wat er om hun heen gebeurt. Zwennes: ‘Ik had indertijd een paard dat een beetje een lolbroek was. Altijd als ik met hem aan de slag was, zat

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Lisette Weber-Ziere

Lisette Weber-Ziere

In het dagelijks leven getrouwd met Sven en moeder van een dochter (Sophie, 7 jaar)....

Meer over Lisette Weber-Ziere >

Reacties

Geef een reactie