Karaoke yoga

Maggie Kuhn Jacobus 28 jul 2008 Actualiteit
Is meditatie niet aan u besteed? Ontdek dan de lol van kirtan, een muzikale, interactieve, spirituele jamsessie. De weg naar verlichting was nog nooit zo leuk. Maggie Kuhn Jacobus | 80 oktober 2005 Laatst vertelde een vriend mij op een feestje een duister geheim. ‘Ik mediteer niet’, zei hij, steels om zich heen kijkend. Hij kwam dichterbij en vertelde verder. Hij weet best dat meditatie grote voordelen heeft: minder stress, betere concentratie, meer rust en welzijn, misschien zelfs verlichting. ‘Maar het probleem is’, fluisterde hij, ‘dat ik niet lang genoeg stil kan zitten en mijn mond kan houden om dat te bereiken. Dus heb ik het maar opgegeven.’ Hij liet het hoofd hangen. Hij is niet de enige. Ik was ook zo iemand aan wie mediteren niet was besteed. Ik heb jarenlang geprobeerd mee te doen aan traditionele meditatiesessies. Stil naar mijn tapijt starend, kwam ik in mijn inzichten nooit verder dan dat het tapijt vies was. Waarop ik de stofzuiger pakte en al mijn voornemens voor spirituele ontwikkeling, met de koekkruimels, in de stofzuiger verdwenen. Daarom was ik zo blij toen ik kirtan ontdekte, een weg naar meditatief geluk waarbij je niet stil hoeft te zitten of je mond

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Maggie Kuhn Jacobus

Meer over Maggie Kuhn Jacobus >

Reacties

2 reacties op “Karaoke yoga”

  1. Dat klopt. Ongeveer vijf jaar geleden is de naam veranderd van Ode naar The Optimist. Wat vind je van de nieuwe naam?