Korte Boekentip – De vrijheid om te blijven van Eva von Redecker

The Optimist 12 okt 2024 Zingeving

Korte Boekentip van de Betekenis Boekenclub: De vrijheid om te blijven van Eva von Redecker – Alfabet uitgevers Alfabet uitgevers

Regelmatig geef ik hier een korte boekentip van een inspirerend boek dat betekenis heeft voor samenleving, zingeving en persoonlijk leven.

De bibliotheek van de Betekenis Boekenclub groeit gestaag met betekenisvolle boeken. Neem een kijkje bij de inmiddels meer dan 40 boeken — en meer — die uitgebreid beschreven worden. Met links, verwijzingen naar artikelen, andere auteurs en meer inspiratievol nieuws.

De vrijheid om te blijven van Eva von Redecker is een prikkelend en filosofisch werk dat de lezer uitnodigt om na te denken over de hedendaagse relatie met vrijheid, eigendom en de maatschappij. Von Redecker, een Duitse filosoof, onderzoekt de destructieve kracht van het kapitalisme en hoe dit systeem onze levens, gemeenschappen en de natuur ondermijnt. Ze pleit voor een herziening van ons begrip van vrijheid, waarbij ze benadrukt dat echte vrijheid niet alleen gaat over mobiliteit en eigendom, maar juist over verbinding, zorg en een duurzame manier van leven.

Lees de hele recensie hier.

Ron van Es, hoofdredacteur Optimist Magazine Online & initiator Betekenis Boekenclub

 

 

 

 

 

 

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie