Boek van de Week – Een therapeutische reis, de kunst van het helen

The Optimist 10 sep 2024 Zingeving

Ik heb er een aantal staan in mijn boekenkast, deeltjes die Alain de Botton eerder schreef voor de o.a. door hem opgezette School of Life. Over werk, over relaties, over kalmte, genoegens en aardig zijn. Stuk voor stuk heldere boeken waarin deze filosoof knap hedendaagse gevoelens en zorgen over het moderne leven uit de doeken doet. En vooral beschrijft hoe je er mee om kunt gaan. Handelingsperspectieven biedt dus.

Nu is er een soort verzamelbundel die ‘Een therapeutische reis’ heet met als ondertitel: ‘De kunst van het helen.’ Het gaat, volgens Alain de Botton, allemaal om een gezonde geest.

Vele prachtige voorbeelden komen langs, die allemaal wel te maken hebben met waarnemen. Stilstaan, kijken, ervaren. Afstand nemen van je eigen vooroordelen, je eigen haast, je eigen denken. Om dan leren te aanschouwen, wat zie ik eigenlijk?

‘Een therapeutische reis’ is een mooie handleiding geworden om op onze reis ‘de kunst van het helen’ te leren door waar te nemen, te overdenken, te leren kijken én zien en vooral onze geest te ontwikkelen naar een gezonde levensstijl.

Ron van Es, hoofdredacteur OMO, Betekenis Boekenclub

 

Lees de hele recensie hier.

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie