The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
Wereldwijd kwamen de afgelopen week miljoenen mensen in actie voor het klimaat. In Nederland werden verschillende activiteiten georganiseerd om de Klimaatstaking groot te maken. Onder de naam ‘March for Future’ maakten vijf jonge klimaatstakers, Dana (17), Linda (18), Ianthe (16), Lola (15) en Jesse (14) een activistische wandeltocht van ruim honderd kilometer. Op vrijdag 20 september startten zij hun tocht in Wageningen, om op vrijdag 27 september aan te komen in Den Haag waar zij om 13:00 uur officieel de klimaatmars in Den Haag starten.
Door de straat op te gaan pleiten de klimaatstakers voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid van de overheid. Geïnspireerd door het protest van Greta Thunberg slaan nu miljoenen schoolkinderen alarm. De Klimaatstaking van de afgelopen week laat zien dat mensen niet langer bereid zijn om gewoon door te gaan met werken.
De Klimaatstaking heeft tot nu toe een golf van actie teweeggebracht. Woensdag 25 september brachten 52 goede-doelenorganisaties, stichtingen en verenigingen naar buiten dat zij gezamenlijk de Klimaatstaking van vrijdag 27 september steunen. Het gaat hierbij om organisaties uit alle hoeken van de samenleving die zich normaalgesproken niet hoofdzakelijk met klimaatverandering bezighouden. In een verklaring uitten zij dat ‘het klimaat van iedereen is’ en dat zij zorgen hebben over de gevaren van klimaatverandering. Met de verklaring roepen zij op tot actie en laten zij zien dat klimaatverandering niet alleen een zaak is voor natuur- en milieuorganisaties, maar voor iedereen. Volgens de organisaties moet de overheid harde keuzes maken waarbij mens en natuur centraal staan en de vervuiler betaalt.
Dankzij de Klimaatstaking en de vele mensen die zich hierbij aansloten, is de urgentie van het klimaat onderstreept. Ook het Scheepvaartmuseum in Amsterdam maakt de impact van klimaatverandering zichtbaar, met de tentoonstelling Rijzend Water van Kadir van Lohuizen.
In de foto- en filmreportage documenteert Van Lohuizen de werkelijkheid op een verhalende manier en brengt hij meerdere perspectieven van de klimaatcrisis in beeld. Rijzend water is een wake-up call en belicht de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel. Lohuizen was voor de reportage lang aanwezig in verschillende gebieden ter wereld (o.a. Groenland, Jakarta, Fiji en New York), waardoor hij personen op beeld wist te vangen op onbewaakte ogenblikken.
De tentoonstelling is te zien van 4 oktober 2019 tot en met 10 mei 2020.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
http://www.climategate.nl is een website van grotendeels Nederlandse wetenschappers die niet meedoen met de nog steeds onbewezen hype dat de opwarming van de aarde alleen door mensen wordt veroorzaakt.
De optimistische boodschap is,dat de aarde nauwelijks opwarmt en dat steeds meer mensen merken dat er sprake is van grootschalige manipulatie.
Wanneer u waar wilt maken,dat onafhankelijke meningsvorming van belang is moet u ook anderen aan het woord laten komen,die een minder op angst gebaseerdd alarmistische boodschap hebben.
Doet u dit niet,dan bent u niet meer onafhankelijk maar het zoveelste medium dat meedoet aan angst en paniek zaaien.