Bedrijven die proberen hun productie te verhogen, moeten hun werknemers een écht gezonde lunch aanbieden. Want werknemers die overdag gezond eten, blijken 25% meer kans op hogere werkprestaties te hebben. En degene die tenminste vier keer per week groente en fruit eet, is 20% productiever. Dat blijkt uit een gezamenlijke studie van de Health Enhancement Research Organisation (HERO), de Brigham Young University en het Center for Health Research. Gezonde voeding en ziekteverzuim Het onderzoek is gebaseerd op gegevens drie Amerikaanse bedrijven met in totaal 20.114 werknemers. De werknemers werden gedurende twee jaar gevolgd. Uit dit onderzoek blijkt ook dat gezonde voeding van invloed is op het ziekteverzuim. Dit was maar liefst 27% lager voor werknemers die gezond en regelmatig eten. Maar niet alleen wat men eet, blijkt effect te hebben. Werknemers die tenminste drie keer per week dertig minuten pauze namen, hadden 15% meer kans op hogere prestaties op het werk. Overtuigende cijfers Jerry Noyce, directeur van HERO, zegt over het onderzoek: “Deze studie onderzocht het verband tussen de gezondheid van medewerkers, hun prestaties en gezondheid. Dit versterkt de overtuiging dat werkgevers hun werknemers gezondheidprogramma’s moeten aanbieden. Dit geeft werknemers de kracht om hun werk goed uit te voeren.”
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties