Tips: koken met zeewier

hetkanWel 21 nov 2012 Gezondheid
Zeewier is supergezond en bevat veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Hier een overzicht van de vijf bekendste soorten en hoe je die het beste kunt bereiden. Wakame (Undaria pinnatifida) Bevat onder meer calcium, magnesium, vitamine A, C, K, eiwit, ijzer en flink wat omega 3-vetzuren. Vanwege de zoet-zoute smaak heerlijk om rauw in een salade te eten, bijvoorbeeld gecombineerd met komkommer, sesamolie, rijstazijn, soja en wat licht geroosterde sesamzaadjes. Je kunt wakame ook toevoegen aan een omelet of gebruiken als wrap voor andere ingrediënten. Arame (Eisenia bicyclis) Deze bruine alg smaakt zacht en bijna nootachtig. Rijk aan calcium, jodium, kalium, vitamine A en B3. Voeg arame toe een gekookte granen of een wokgerecht. Gaat goed samen met zoet smakende groente zoals pompoen, ui en wortel. Kombu (Laminaria japonica) Dit hartig smakend zeewier, ook wel bekend onder de naam kelp, smaakt goed bij vlees, vis of als sliertjes in een oosterse bouillon zoals dashi. Combineert goed met granen en bonen en kan zelfs worden toegevoegd aan cakebeslag. Rijk aan onder meer jodium, calcium, magnesium, fyothormonen en vitamine A, C, D en B complex. Hijiki (Sargassum fusiforme, Hizikia fusiformis) Bruine zeewier die bol staat van vezels en mineralen zoals ijzer, jodium, fosfor

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

hetkanWel

Hoofdredacteur van het blog hetkanWel.nl, schrijft over groener, eerlijker en leuker leven.

Meer over hetkanWel >

Reacties

Geef een reactie