Rauwe kost

The Optimist 159 maart / april 20142014 Gezondheid
Het moderne dieet bestaat uit dood, kapotgekookt voedsel, zeggen de rauwariërs. Zelf eten ze liever een energierijk dieet vol vitaminen, mineralen en levende enzymen. Door Elleke Bal In de Amsterdamse winkelstraat Overtoom vind je op het hoekje met de Schoolstraat opeens een winkeltje dat gerust een rariteitenkabinet genoemd kan worden. Op lange houten planken langs de muur zijn tientallen glazen potten uitgestald met pilletjes, poedertjes en andere prulletjes met exotische namen als moringapoeder, reishi, chaga, pansalz en JiaoguLan, het kruid der onsterfelijkheid. Alchemist Garden staat er op de winkelruit. Dit is het domein van Alec Boswijk, een zachtaardige en rustige man met ingevallen wangen, oprichter en eigenaar van deze winkel mét restaurant, juice bar en informatiecentrum. Op deze grauwe, bewolkte vrijdagochtend lopen er af en toe wat nieuwsgierige klanten binnen. Een enkeling bestelt wat van de menukaart, waarop gerechten staan als avocado en gemarineerde pompoenpitten op kiemen, salade van wortelgroentes en lijnzaadcrackers. Boswijk presenteert de smoothie van het huis met zuurzak (een groene vrucht), appel, limoen en wat groen gebladerte. Een verfrissend drankje met een explosie aan smaken. Elk slokje proeft weer anders: eerst zuur, dan zoet, dan weer hartig. Alchemist Garden is gespecialiseerd in raw food. ‘Levend voedsel’, zoals

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie