Zoek uw eigen weg naar huis

The Optimist 144 maart 20122012
Wat ik heb geleerd van de Teletubbies. 144 april 2012  Ik droomde dat ik op weg was naar huis en dacht: wat fijn dat ik zo weinig bagage te sjouwen heb. Maar toen keek ik in mijn tas en tot mijn schrik zag ik dat mijn toiletspullen er niet meer in zaten. Langzaam drong tot mij door dat ik ook mijn handtas ergens had laten liggen, compleet met paspoort, rijbewijs, portemonnee, nou ja, mijn hele hebben en houwen. Angstig klampte ik een functionaris aan, maar die reageerde een beetje lacherig. Bij het wakker worden bedacht ik dat dit wel eens de verwerking zou kunnen zijn van mijn eerste confrontatie met Jan van Delden. Jan van Delden is een advaitaleraar die in Frankrijk woont en af en toe in Nederland lezingen of seminars geeft. Hij had op het podium een stoel neergezet met Teletubbiepoppen in drie kleuren: geel, groen en paars. ‘Dat zijn mijn subpersoonlijkheden’, zei hij. ‘De Jantjes. Heel aandoenlijk.’ Hij streelde ze over hun bolletjes en drukte op een knopje, waarop een zo’n Teletubbie begon te kwetteren en kwaken. Jan zette nog een stoel achter de eerste en ging erop zitten. ‘Dit is mijn brede bewustzijn,’ zei hij, ‘dit

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie