Zo word je een zelfvoorzienende stadsboer

The Optimist 24 nov 2011 Natuur & Milieu
Kelly Coyne en Erik Knutzen leven in een miniboerderij midden in Los Angeles en zijn auteurs van het net verschenen boek Doe het zelf, doe het groen. Ze kweken,verbouwen en conserveren hun eigen voedsel. Ook recyclen zij hun afvalwater en ze verzamelen eetbare dingen uit de omgeving. Ze zijn samen met hun buren en vrienden zelfvoorzienend, maar dan midden in de stad. Velen hebben het idee dat je voor zo\'n leven naar het platteland moet verhuizen, maar Kelly en Erik hadden in de stad te veel dingen die ze zouden missen. Hun familie, buren en vrienden wonen er en alle culturele voordelen van de grote stad zijn binnen handbereik. Daarom zijn ze begonnen hun stadse bungalow en tuin om te bouwen tot een heuse miniboerderij met kippen. \'Het belang van het houden van dieren of verbouwen van voedsel in het hart van de stad herinnert ons eraan dat ons voedsel voorkomt uit de grond en de arbeid van de boer en niet uit de supermarkt\', vertelt Erik. \'Het is in feite meer een symbolische daad dan een praktische. Ook wij kopen nog steeds dingen als olijfolie of chocolade en eten pizza in drukke tijden, daar is niets mis mee. Maar

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie