Zo voorkom je dat 40% van je boodschappen bij het afval eindigt

The Optimist 30 aug 2012 Natuur & Milieu
Uit nieuw onderzoek blijkt dat gemiddeld 40 procent van het aangeschafte voedsel niet gegeten wordt, maar bij het afval eindigt. Die verspilling is zonde van het geld, maar ook onverantwoord, zeker gezien de voedselschaarste die ons boven het hoofd hangt. Vooral verse producten komen vaak onaangeroerd bij het afval terecht. Met de volgende tips kun je dat voortaan voorkomen. Maaltijdrestjes Restjes hoeven niet automatisch weggegooid te worden. Meestal kunnen ze prima bewaard worden voor een volgende maaltijd. Restjes van het avondmaal kun je even af laten koelen en daarna zo snel mogelijk per portie invriezen in verantwoorde duurzame bakjes of gerecyclede saladebakjes of melkkartons. Groente Niet elk restje leent zich om als portie ingevroren te worden. Een klein schepje groente of een handvol rijst bijvoorbeeld. Doe dat in een apart bakje in de vriezer en maak er, als je genoeg hebt, met wat vegetarische bouillon en eventueel een biologische kip een heerlijke maaltijd soep van. Oud brood Oud brood is geroosterd of als wentelteefje nog prima te eten. Als je daar niet dol op bent, kun je het ook een paar minuten in de oven doen, flink laten drogen en met de deegroller verpulveren tot eigengemaakt paneermeel. Je kunt oud

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie