Zo verspil je minder voedsel

Sofie van de Vreede 5 mrt 2021 Natuur & Milieu
In het dagelijks leven verspillen we veel voedsel. Zonde, want hiermee gooien we veel geld weg, verspillen we grondstoffen en belasten we onnodig het milieu. Nederlandse huishoudens verspillen gemiddeld 34,3 kilogram aan voedsel per persoon per jaar. Gelukkig is voedselverspilling voor een groot deel te voorkomen, en ook de consument heeft invloed. Ook als klant in de supermarkt kun je een verschil maken. Hoe je dat precies doet? De twaalf onderstaande tips helpen je om minder eten weg te gooien. 1: PLAN JE MAALTIJDEN Door je maaltijden te plannen weet je van tevoren wat je nodig hebt en welke boodschappen je moet doen. Met een algemeen schema dat je per week invult, kun je gemakkelijk inzien welke ingrediënten je al hebt en welke nog nodig zijn. 2: KOOP ALLEEN WAT JE NODIG HEBT Een groot deel van ons weggegooide voedsel ontstaat doordat we te veel inslaan. In de supermarkt ziet alles er verleidelijk uit, maar wanneer consumeer je écht iets omdat je het nodig hebt? En wanneer is het niet meer dan een nudge die als marketingtruc wordt ingezet? Als je weloverwogen en met zorg opschrijft wat je nodig hebt, dan maakt dit het makkelijker om je aan je boodschappenlijstje

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Sofie van de Vreede

Meer over Sofie van de Vreede >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met