Zeven vragen aan Hanno Pijl

The Optimist 24 feb 2023 Economie
‘Maak zelf de kans op ziekte veel kleiner’ In de meeste wereldverbeteraars schuilt iets van optimisme, variërend van een beetje tot heel veel. We stellen zeven vragen aan iemand die een lans breekt voor een mooiere, gezondere of rechtvaardigere samenleving. Deze keer is dat professor Hanno Pijl. Op een schaal van 1 tot en met 10, hoe optimistisch ben jij? ‘Om eerlijk te zijn: 6. Ik ben nog wel geneigd om er vanuit te gaan dat we een oplossing voor de grote problemen van deze tijd zullen vinden, maar af en toe denk ik dat de wal het schip hardhandig zal keren.’ Wie of wat is jouw belangrijkste inspiratiebron?  ‘Ik word in mijn denken over de aanpak van onze gezondheidscrisis erg geïnspireerd door onze evolutionaire geschiedenis. Ik denk dat we daar veel van kunnen leren over de oorzaken van de huidige crisis en over de dingen die we moeten doen om die crisis het hoofd te bieden.’ Wat is het grootste obstakel dat je in je leven hebt overwonnen? ‘Ik ben een heel bevoorrecht mens: ik heb niet het gevoel dat ik in mijn leven tot nu toe grote obstakels ben tegengekomen. De chronische ziekte van mijn vrouw is moeilijk,

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie