Zen in Hollywood

The Optimist 29 aug 2008
Spoedig zal de vreeswekkende Heer des Doods al je wereldse rijkdom wegnemen.’ Dat is de favoriete boeddhistische leer van Richard Gere. De Hollywoodster is een bewonderaar van de dalai lama, beoefent het boeddhisme al vele jaren en besteedt zijn geld aan goede doelen. Gere is hard voor zichzelf – ‘echt, ik ben niets bijzonders’ – en genereus voor anderen. Twee bijzondere ontmoetingen, één bijzonder interview. Editors | 59 september 2003 issue Toen ik Richard Gere voor het eerst tegenkwam, zat ik op een parkbankje bij een spoorwegstation in een stadje bij New York. Ik had Gere nog nooit ontmoet en dacht ook niet dat dit ooit zou gebeuren, al waren we beiden boeddhist en verdiende ik mijn brood met het interviewen van beroemdheden. Op het bankje zat ik te wachten op een vrouw, Betty, die ik nauwelijks kende en die me met de auto naar het dharmacentrum Karmê Chöling zou brengen – vijf uur rijden hier vandaan. Betty was al drie kwartier te laat. Maar het was een schitterende herfstochtend, opvallend helder en zonnig, dus het wachten vond ik niet erg. Toen, zoals eigenlijk altijd zou moeten gebeuren op prachtige dagen als deze, kwam Richard Gere aanlopen en stelde zich

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie