Xavier Helgesen en Kreece Fuchs

Levar Burton 123 januari / februari 20102010
LeVar Burton over boekenverkopers Xavier Helgesen en Kreece Fuchs Levar Burton | 123 januari/februari 2010 issue Kreece (links) en Helgesen stimuleren geletterdheid via hun online boekenhandel. Ik heb geluk gehad. Ik ben opgegroeid in een huis waarin lezen net zo gewoon was als ademhalen. Mijn moeder was lerares Engels en daarom was lezen in haar gezinsleven geen kwestie van kiezen. Wat mijn moeder betreft, kon je een boek lezen óf je kon er een klap mee voor je kop krijgen. Mijn moeder las mijn zusjes en mij niet alleen voor toen we nog klein waren, maar ze las ook zelf onophoudelijk, gewoon voor haar eigen plezier – en dankzij deze vorming in mijn prille jeugd heb ik mijn levenslange affiniteit met het geschreven woord kunnen ontwikkelen. Maar niet elk kind heeft zoveel geluk. De Unesco schat dat er wereldwijd zo’n 781 miljoen volwassenen analfabeet zijn, wat een slechte invloed heeft op hun financiële situatie, gezondheid, scholing en andere omstandigheden. Kinderen een reden geven om te gaan lezen en het zó inkleden dat ze hun hele leven blijven lezen, is een belangrijke opgave die de drijfveer vormde achter een aantal projecten waar ik betrokken bij ben geraakt. En ik ontdekte dat

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie