Wonder op twee wielen

The Optimist 119 september 20092009
Geen enkele vorm van reizen is zo heerlijk als fietsen. Diane Daniel | 119 september 2009 issue Ik heb gereisd te voet, per auto, vliegtuig, trein, boot en te paard, maar niets geeft me zo’n verbonden gevoel met plaatsen en mensen als fietsen. Of ik nu alleen ben of met vrienden, op een georganiseerde vakantiereis, tijdens een fietstocht voor een goed doel of een rit die is georganiseerd door de fietsclub: ik breng mijn vrije tijd het liefst fietsend door. Ik heb gefietst door grote delen van de Verenigde Staten, verscheidene Europese landen, Indonesië en Argentinië. Er is dus nog een heleboel te ontdekken. Ik heb gefietst over verharde fietspaden, grindwegen, drukke verkeerswegen, kasseien (niet aan te raden), en zelfs een snelweg (ja, dat mocht). Elk uitstapje is een avontuur, of het nu een tochtje van drie uur vlak bij huis is of een kampeerfietstocht van twee weken. Mijn landgenoten in Amerika denken al snel dat ik een fanatiekeling ben. Maar dat is allemaal relatief. Er zijn genoeg mannen en vrouwen die heel wat meer kilometers hebben gemaakt dan ik. Ik leerde pas fietsen toen ik tien was. Tot mijn dertigste durfde ik niet op wegen te fietsen waar ook

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie