Wie ontwerpt de ontwerper?

The Optimist 184 januari / februari 2019 Samenleving
Toen ik tijdens mijn studie aan de kunstacademie informatie verzamelde over grafisch ontwerpen, kwam ik duizenden theorieën en kleine ideetjes tegen. Een aantal daarvan schreef ik zelfs op. De bedoeling was indertijd dat ik een eigen theorie zou beschrijven, waar ik mezelf aan kon staven als ik aan het ontwerpen sloeg. U zou kunnen zeggen dat dat het begin was van dit artikel. Deze leidraad kan mezelf en andere ontwerpers helpen bij het maken van mooiere designs die betrekking hebben op de maatschappij en ook beter te worden begrepen door die maatschappij. Door: Irma Theunisse Kunt u zich de laatste keer nog herinneren dat u naar een blanco pagina op de computer keek en u uzelf afvroeg wanneer u ooit nog op een idee zou komen? Mij overkomt het nog steeds regelmatig. Maar met de jaren heb ik geleerd dat het zeker niet gebeurt door achter een beeldscherm te blijven zitten. Een grafisch ontwerp ontstaat niet door onszelf op te sluiten in een kamer, te staren naar een blanco pagina en te wachten tot er een idee opkomt. Sterker nog: het werkt precies andersom. ‘Ze zijn er niet om de maatschappij te versieren, ze zijn er als deelnemer aan die

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie